Logo De Regt Grond Infra Groen BV-02

Vernieuwen haven recreatieoord Binnenmaas

Ons team heeft de damwand en de steigers bij Recreatieoord Binnenmaas verwijderd en opnieuw aangelegd. Dit project is onlangs afgerond en de steigers kunnen weer worden gebruikt.

Ons doel: Vernieuwen van de damwand, steigers en bestrating van Recreatieoord Binnenmaas


Onveilige situatie

De damwand en de steigers van de haven bij Recreatieoord Binnenmaas waren sterk verouderd. Het hout van de damwand was doorgerot en het straatwerk was verzakt, wat zorgde voor een onveilige situatie. De gemeente Hoeksche Waard gaf ons de opdracht om de haven te vernieuwen en weer veilig toegankelijk te maken voor recreanten.

Onze werkwijze

We zijn in de voorbereidingsfase gestart met het maken van het ontwerp voor de nieuwe situatie. Daarna hebben we de technische berekeningen gemaakt en lieten we grondonderzoek uitvoeren. Daarna konden de werkzaamheden buiten van start. Ons team heeft de oude steigers afgevoerd, de damwand en het straatwerk verwijderd en vervolgens alles opnieuw opgebouwd.


Uitdaging met hout

De aanlegsteigers en diverse onderdelen voor de damwand werden op onze locatie in Piershil geconstrueerd en vervolgens geplaatst in de haven. Een leuke uitdaging voor ons team waarbij veel met houten materialen gewerkt is.


Voor de zomer afgerond

Het project is snel en soepel verlopen. Binnen twee maanden hebben we de werkzaamheden op locatie uitgevoerd en is de haven weer geopend voor het zomerseizoen. Mensen kunnen hun boot weer bij een steiger aanleggen of gebruik maken van de sloepjes of waterfietsen van het recreatieoord.


Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp